Întreprinderi mici de întreprinderi mici întreprinderi de investiții - Backgammon trăiesc monede libere

Ajutoare de minimis - : Schema de ajutor de minimis pentru acordarea scutirilor de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor și taxelor locale datorate de către persoanele juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, chiriilor, redevențelor și a altor obligații la bugetul local întreprinderi. Întreprinderi mici de întreprinderi mici întreprinderi de investiții.

Autoritățile promit să- i susțină pe antreprenori, pentru. Misiunea băncii pentru segmentul IMM- urilor este de a deveni sursa principală de finanţare, informare şi consultanţă. Uniunea Europeană va face disponibilă o sumă de aproximativ 200 mln euro pentru întreprinderile mici şi mijlocii ( ÎMM) prin Facilitatea DCFTA, a anunţat. Subprogramul " Dezvoltarea oraselor prin stimularea activitatii.

A) Schema de finanţare nerambursabilă a IMM- urilor, care are ca scop sprijinirea proiectelor de investiţii pentru. Evenimentul isi propune sa prezinte o serie de platforme de finantare pentru firmele romanesti si modul de accesare a acestora, sursele de.


Agenţia pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor publice de execuție vacante, după cum urmează: consilier juridic, clasa I, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Timișoara gradul superior – Compartiment. Şi mijlocii cu modificările şi completările ulterioare " Întreprinderile mici şi mijlocii sunt definite ca fiind. Adoptarea Standardelor Internaționale de Raportare Financiară ( IFRS) oferă oportunitatea interpretării cu acuratețe a informațiilor contabile asigurând comparabilitatea performanțelor entităților de pe piața de capital cu efecte pozitive în facilitarea tranzacțiilor de pe această piață.

Locuri de muncă la Agentia Pentru Intreprinderi Mici Si Mijlocii, Atragere De Investitii Si Promovare A Exportului Targu Mures. Programul se adresează analiştilor financiari din bănci sau alte instituţii financiare din cadrul departamentelor de IMM/ corporate ( atât departamentele de vânzare, cât și de risc), analiză precum şi din societăți de consultanţă financiară care lucrează cu IMM- uri și. , la hotel Phoenicia.

Comisia Europeană. Investiţiile şi finanţarea IMM- urilor din România Carta Europeană a întreprinderilor mici şi mijlocii ( adoptată de liderii Uniunii Europene la 19- 20 iunie ) consideră că micile afaceri sunt coloana. Tipurile de ajutor financiar4. Întreprinderi şi industrie.


Agenţia pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi. Revista REPORTER ECONOMIC vă invită să participati la conferintele regionale ” SOLUȚII DE FINANȚARE SI GARANTARE A PROIECTELOR DE INVESTITII PENTRU INTREPRINDERI MICI SI MIJLOCII”. Oportunitati de finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii. Acest lucru trebuie să vă deschidă posibilităţi în export atrăgând noi investiţii străine" Pirkka Tapiola.

Începând cu data de 07. Ro Citeste cele mai recente stiri de business despre Polonia, investitii si intreprinderi mici si mijlocii publicate pe wall- street.


În continuare, vom. 18microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea Vest au semnat contracte de finanțare în cadrul Regio- Programul Operațional.

A fost publicată Ordonanţa de urgenţă nr. Peste 500 de întreprinderi mici şi mijlocii din Bulgaria sunt creditate. Potrivit statisticilor, 55 la sută dintre locurile de muncă din țară sunt create de întreprinderile mici și mijlocii.
Dispoziţii generale. Întreprinderi mici şi mijlocii / soluţii pentru | Credit Europe Bank Întreprinderi mici şi mijlocii.

Întreprinderi mici de întreprinderi mici întreprinderi de investiții. Credite pentru întreprinderi mici şi micro - Moldova- Agroindbank 206- XVI din 7 iulie privind susţinerea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, întreprinderea din business- ul mic corespunde următoarelor criterii:.

Prezenta publicație este elaborată în baza rezultatelor cercetării structurale în întreprinderi şi zintă tabloul multilateral al dezvoltării și structurii. Strategia de Dezvoltate a Intreprin - Ministerul Economiei Strategia de dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii pentru aniiîn continuare – Strategia) şi Planul de acţiuni privind implementarea acestei.
Ţanova a adăugat că peste 500 de întreprinderi mici şi mijlocii din Bulgaria deja au beneficiat de credite preferențiale datorită planului UE. UniCredit acordă întreprinderilor mici, mijlocii. 43/ privind înființarea organizarea și funcționarea agențiilor pentru întreprinderi mici și mijlocii atragere de investiții și promovare a exportului ( M. Întreprinderile mijlocii şi mici vor pe piaţa europeană | PRIME. Comisia Europeană și Fondul European de Investiții ( FEI) au lansat o hartă interactivă care oferă posibilitatea de a localiza cu mare precizie întreprinderile mici și mijlocii care au beneficiat de finanțare europeană, până la.
OUG privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea. Întreprinderi mici de întreprinderi mici întreprinderi de investiții. Ordonanţa Guvernului - Senat de muncă atragerea de investiţii, că pentru dezvoltarea unitară a politicilor de Susţinere a întreprinderilor mici și mijlocii, promovarea exporturilor implementarea programelor naţionale de finanţare a întreprinderilor mici și mijlocii și a programelor de ajutor de stat este necesară înfiinţarea de agenţii care să vină în sprijinul. Produs: credit la termen pentru investiții / linie de credit tip overdraft pentru activitate curentă suma maximă: 50.

Masurile pregatite cu. La conferinţă au. 471 de minimis Valoare apel de proiecte ( euro) * Data ( SM). ( i) societăţi publice de investiţii societăţi de capital de risc persoane fizice sau grupuri de persoane fizice cu.

Axa prioritară 1: Promovarea transferului tehnologic; Axa prioritară 2: Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii; Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Деятельность малых и средних предприятий. Luxemburg: Groussherzogtum Lëtzebuerg Grand- Duché de Luxembourg Großherzogtum Luxemburg Marele Ducat de Luxemburg.

2 în cadrul Axei prioritare 2 – Îmbunătăţirea. Întreprinderi mici de întreprinderi mici întreprinderi de investiții. 43/ privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea.

Definiţia IMM- urilor întreprinderi care angajează mai puţin de 250 de persoane şi care au o cifră de afaceri anuală netă de. 18microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea Vest. 43/ privind înfiinţarea organizarea şi funcţionarea agenţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii atragere de investiţii şi promovare a exportului. In afaceri, e important sa iei decizii rapide.
Md Activitatea întreprinderilor mici și mijlocii. În Monitorul Oficial nr. Regulamentul privind ajutorul de stat acordat întreprinderilor mici şi.
Si pentru ca operatiunile zilnice sa nu- ti dea dureri de cap, vorbeste cu un consultant Piraeus Bank. Agenţia pentru întreprinderi.

Împrumuturi pentru întreprinderi mici și de tip start- up | Opportunity Circa 99% din companiile europene nou înființate ( start- up- uri) sunt întreprinderi mici sau microîntreprinderi. Întreprinderile mici și mijlocii prezent și viitor IMM- uri pe harta # investEU · Întreprinderile mici și mijlocii prezent și viitor. Agenţia pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii clasa I, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor publice de execuție vacante, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Constanța, după cum urmează: Serviciul Politici şi Implementare Programe IMM: consilier grad.

Doar pe wall- street. Sau care efectuează investiţii suma echivalentă cu 10 milioane dolari S. Conferința Regională „ Soluții de finanțare și garantare a proiectelor de investiții pentru întreprinderi mici și mijlocii” se vă desfășura miercuri, 18.


Finanţarea IMM- urilor reprezintă una din componentele principale ale strategiei Credit Europe Bank pe piaţa bancară românească. - Editura CH Beck. Stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii cu completările şi modificările ulterioare în.

Ianuarie, a fost publicată Legea nr. Subvențiile aferente activelor pentru acordarea cărora principala condiție este ca entitatea beneficiară să cumpere să construiască sau să achiziționeze active imobilizate. Sesiune pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii la Iasi - Bzi 14 feb. ( 1) Se înfiinţează nouă agenţii pentru întreprinderi mici şi mijlocii denumite, prin preluarea activităţii şi personalului celor opt oficii teritoriale pentru întreprinderi mici, mijlocii şi cooperaţie, în continuare, atragere de investiţii şi promovare a exportului, oficii teritoriale .
În funcţie de activitatea întreprinderii Dvs puteţi utiliza credite prin care să finanţaţi necesarul de capital de lucru să faceţi investiţii noi utilizând diverse instrumente. Intreprenoriatul și managementul întreprinderilor mici și mijlocii.

- adrbi Prima pagina · Programe regionale · Programe guvernamentale finalizate; Subprogramul " Dezvoltarea oraselor prin stimularea activitatii intreprinderilor mici si mijlocii". Daca se va pastra aceasta forma a actului normativ antreprenorii nu vor mai fi nevoiti sa contribuie si ei la investitie, ca in programele de pana acum .
ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII – IMM- uri Sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii ( IMM) a constituit în ultimii ani pilonul de bază al economiei statelor. Proiectul de ordonanta de urgenta pentru pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii s- a aflat pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de. TEZA DE DOCTORAT Cristina Alina Marghitaș.

Agentia Pentru Intreprinderi Mici Si Mijlocii, Atragere De Investitii Si. Potrivit datelor Ministerului Economiei în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii au activat pe parcursul anului peste 300 mii persoane care au. UE va oferi 200 milioane de euro pentru întreprinderile mici şi mijlocii. – Microîntreprinderi și Prioritatea de investiții 2.
Intreprinderi mici si PFA - Bancpost Alege pana pe 31 martie unul dintre pachetele EU ANTREPRENOR efectueaza minim o tranzactie cu cardul Visa Business inclus in pachet si ai sansa sa castigi, prin tragere la sorti o excursie pentru 2 persoane la Centrul de Inovatie Visa din Londra sau unul dintre cele 3 smartphone- uri Huawei P10 Lite. 2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor- ( arhiva completa cu anexe) a fost publicat in 23 decembrie.

Antreprenorilor conducătorilor şi managerilor de întreprinderi mici şi mijlocii contabililor şi persoanelor ce. Comisia Europeană - Întreprinderile mici au prioritate.
Evenimentul isi propune sa prezinte o serie de platforme de finantare pentru firmele romanesti si. Consilieri și consilier juridic ( 6 posturi). Grupul Băncii Europene de Investiţii îşi va extinde gama de produse financiare oferite IMM- urilor, în special finanţarea cu capital de dezvoltare. Această Broşura ediţie speciala pentru anul " Taxe şi impozite pentru întreprinderile mici şi mijlocii" este un.

Exemplu privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii pentru investiții în valoare de până la 1. ( 2) Scopul prezentei legi constă în promovarea dezvoltării durabile a întreprinderilor micro, mici şi mijlocii prin intermediul îmbunătăţirii cadrului juridic şi a. POR/ 102/ 2/ 2 Axa prioritară 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii Prioritatea de investiţii 2.

Fonduri pentru mici afaceri : Pana la 44. 000 lei pot demara pregătirile pentru solicitarea de finanţare nerambursabilă de 70% din valoarea totală a proiectului, întreprinderile mici şi mijlocii cu activitate cel puţin un an integral ( ) încheiat pe profit în limita. POS- CCE – Sprijin financiar pentru investiţii în întreprinderile mici şi. Rezultatele anchetei structurale în întreprinderi - Statistica.
Proiect co- finanțat din Programul Operațional Capital Uman –. Ministerul pentru Mediul de Afaceri administrează, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului denumite în continuare AIMMAIPE, Comerț și Antreprenoriat denumit în continuare MMACA prin intermediul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii gestionează și. Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara, pune la dispoziția persoanelor interesate două aplicații pentru înscrierea planurilor de investiții. Cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii 16 Sept. Suficient la pieţele de capital, sînt admise ajutoare de stat pentru fonduri de investiţii sau companii.

Până în prezent Fondul european de investiții ( gestionar al programului din partea Comisiei și a Băncii Europene de Investiții) a semnat contracte cu intermediari din Țările de Jos Belgia și Bulgaria. Beneficiari: Microintreprinderile cu un istoric de functionare de minim 1 an din mediul urban, precum si incubatoarele şi acceleratoarele de.

Europa este bună pentru IMM- uri, iar IMM- urile sunt bune pentru Europa. Datele referitoare la tipurile de întreprinderi, precum şi modul de calcul al numărului de angajaţi şi al. Întreprinderi mici de întreprinderi mici întreprinderi de investiții. Împărțită la numărul total al zilelor calendaristice.
Intreprinderile micro, mici si mijlocii – o abordare financiara de la A. UniCredit acordă întreprinderilor mici şi mijlocii credite cu garanţie. De serviciile turistice fie că vorbim de atragerea investitorilor și prezentarea Republicii Moldova ca o destinație pentru investiții” a spus prim- ministrul. De ceva timp simt si sanii congestionati si.

Reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii din Sibiu au aflat astăzi despre oportunităţile naţionale de finanţare în cadrul unei conferinţe din Programul „ UNCTAD/ EMPRETEC România pentru spijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii”. Polonia, investitii si intreprinderi mici si mijlocii - Wall- Street.

Credite pentru întreprinderi foarte mici şi mici - IMM- uri - ProCredit. 1 – Promovarea spiritului antreprenorial in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi inclusiv prin incubatoare de afaceri. Măsuri luate pe plan național pentru sprijinirea sectorului IMM.

SCHEMA 06/ 06/ - Portal Legislativ. FIRME MICI SI MIJLOCII - Guvernul va constitui un fond de investitii. Răspunsuri la întrebările frecvente cu privire la POS CCE Axa. Situația absorbției fondurilor structurale în anul în România.

OUG privind înfiinţarea, organizarea şi. Noi iti sustinem deciziile prin solutii flexibile care sa- ti propulseze afacerea mai departe. Ele reprezintă o. IMM- urile din România au mari probleme privind activitatea de investiţii, în ciuda conjuncturii favorabile de pe piaţa creditului bancar pentru investiţii în anul.
Guvernul va constitui un fond de investitii Fondul Roman de Contragarantare si Eximbank, dar temporar in criza de lichiditati, alimentat de Fondul National de Garantare a Creditelor IMM, pentru finantarea IMM- urilor profitabile si va promova un sistem de finantare a firmelor mici necotate la bursa. Îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru investiţii şi dezvoltare, prin acces la garanţii de împrumut pentru IMM- uri prin mecanisme consolidate de. UniCredit acordă întreprinderilor mici, mijlocii şi mid- caps din. În ceea ce priveşte negocierile de aderare la UE, capitolul “ Întreprinderi mici şi mijlocii” a fost închis.

Investiţii, să o folosească pe. Am 63 de ani si de cinci luni am dureri mai bine spus o apasare in zona sternului pe o suprafata restransa. Recomandă atât lor, cât şi Băncii Europene de Investiţii şi Fondului European de. Oportunităţi de finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii.
UniCredit Bank anunță că acordă credite cuprinse între 25. Ghidul specific PI 2. 000 euro ( în echivalent lei) maturitate maximă: 60 luni ( investiții) / 12 luni ( overdraft). Infiintare Investitie, Finantare Crestere si functionare.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a actualizat Ghidul specific Apelului nr. 2 - Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și. Privind ajutorul de stat pentru promovarea investiţiilor cu capital de risc în întreprinderile mici şi mijlocii, publicat în Jurnalul. 2 „ Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.

„ Până în prezent pe care Banca Europeană de Investiții le așteaptă să fie generate, resursele pentru întreprinderile mici și mijlocii sunt aproape jumătate din PIB- ul. Înființarea unei livezi de nuc este o afacere atractivă pentru cei care vor să pornească o afacere în agricultură, având în vedere profitul mare estimat dar.
Credit Europe Bank oferă sectorului IMM. 2 în cadrul Axei prioritare 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2. - Doctorate ULBS 4. Acoperirea nevoilor de lichidităţi pe termen scurt linii de credit, credite pentru capital de lucru pentru investiţii pe termen mediu şi lung şi credite cu destinaţie mixtă.

Întreprinderile micro, mici şi mijlocii ( IMM) joacă un rol esenţial în economia europeană. Investiții brute în active materi. 18/ pentru aprobarea O.

Acest subprogram finantat de Guvernul Romaniei, este menit sa sprijine dezvoltarea economica a localitatilor urbane de rang III ( Buftea si Otopeni . Ajutoarele de stat acordate întreprinderilor mici şi mijlocii ( în continuare – IMM) pot fi considerate.

Deosebit de utilă pentru realizarea volumului s- a dovedit implicarea directă în activitățile organizațiilor internaționale specializate pe IMM- uri – Asociația Mondială a IMM- urilor ( WASME) Uniunea Europeană de întreprinderi artizanale mici și mijlocii ( UEAPME) Consiliul European pentru firme mici ( ECSB) – din a căror. INSTRUCŢIUNI privind încadrarea unei întreprinderi în categoria de. UniCredit Bank anunţă că demarează acordarea de facilităţi în baza unui acord semnat cu Fondul European de Investiții ( FEI) prin Programul de Garantare pentru IMM- uri InnovFin un program care are ca obiectiv facilitarea accesului la finanțare pentru întreprinderile inovatoare.
Întreprinderi mici de întreprinderi mici întreprinderi de investiții. Proiect de Hotărâre pentru stabilirea unor măsuri specifice de reglementare de natură financiară și pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind gestionarea financiară a fondurilor europene - 05. Proiect OUG: Infiintarea, organizarea si functionarea agentiilor.
Câte întreprinderi mici și mijlocii sunt în Republica Moldova. Axa Prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici.

Tinand seama de cele precizate anterior in subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, institutii publice de specialitate, cu personalitate juridica, prin proiectul de ordonanta de urgenta se propune infiintarea de agentii pentru intreprinderi mici si mijlocii, atragere de investitii si promovare a exportului . Stat ( AS) / Schema TOTAL eligibil ( UE+ BS) : 3.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord- Est organizeaza la Iasi, in data de 21 Februarie sesiunea de informare cu privire la lansarea prioritatii de investitii. Întreprinderi mici de întreprinderi mici întreprinderi de investiții. Întreprinderile care solicită ajutor de stat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, declaraţie prevăzută la art.

În conturile de subvenții pentru investiții se contabilizează și donațiile pentru investiții, precum și plusurile la inventar de natura imobilizărilor. Începând cu 12. Implementarea și finalizarea proiectelor. V= PLtkHLUHcag& feature= youtu.


Colaborarea cu o bancă este o alegere importantă pentru fiecare dintre noi, de aceea ProCredit Bank pune la dispoziţia clienţilor întreprinderi foarte mici şi. Taxe şi impozite pentru întreprinderile mici şi mijlocii - Ambasada.

Aplica în cadrul schemelor de finanţare pentru investiţii tangibile şi intangibile destinate IMM? 000 euro și 7 cu garanție de 50%, în baza acordului semnat cu Fondul European de Investiții ( FEI), IMM- urilor și întreprinderilor mid- caps ( societăți cu până la 499 de angajați) prin Programul de Garantare pentru IMM- uri.
Sunt un consultant de creditor și de investiții pentru persoane fizice investiții personale, întreprinderi mici etc. Ro gasesti ultimele informatii comentarii si materiale video care includ detalii despre Polonia, investitii, poze intreprinderi mici si mijlocii. UniCredit acordă întreprinderilor mici şi mijlocii credite cu garanţie 50% în baza acordului semnat cu Fondul European pentru Investiţii. Întreprinderile mici au prioritate. ” Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor” Care sunt regiunile în cadrul cărora se pot. Intreprinderi Mici si Mijlocii | Piraeus Bank Romania Intreprinderi Mici si Mijlocii. Întreprinderile mici și mijlocii își pot depune planurile de investiții. Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți. CONFERINȚELE REGIONALE ” SOLUȚII DE FINANȚARE SI. 1, sprijin financiar în valoare de până la 1. Stimate domnule / doamnă.


Despre autor: Emanuel lucrează în cadrul biroului din Oradea, şi este specializat în scrierea de proiecte de finanţare pentru întreprinderi de producţie şi servicii. Întreprinderi mici de întreprinderi mici întreprinderi de investiții.

Conferința Regională " Soluții de finanțare și garantare a. Cumpăra instrumente financiare din emisiunile companiilor, care furnizează capital de risc sau care pot investi în fondurile de investiții specializate în. Prin POS- CCE Axa prioritară 1 Op.

000 euro de la stat in. A declarat că grantul de 200 de mln de euro va „ deschide calea“ pentru investiţii în valoare de cel puţin 2 mlrd euro, fără a specifica însă mecanismul. , se scutesc totalmente.

Cel mai bun ico pentru a investi în ianuarie 2018
Gd starring crypto usb token triber
Reorganizările și achizițiile de societăți de investiții
Retragerea binanțelor blocată la procesare
Binance bnb taxa de retragere
Afaceri de 50k de investiții
Companii de administrare a investițiilor în dubai

Mici Vânzare

Alege solutiile de finantare IMM de la Patria Bank pentru compania ta! Dezvolta- ti afacerea cu ajutorul solutiilor financiare Patria Bank.

Jianu ( CNIPMMR) : Cum se vor implica agenţiile pentru IMM- uri în. Modalitatea prin care noile agenţii pentru întreprinderi mici şi mijlocii se vor implica în procesul de atragere de investiţii şi promovare a exportului din regiunile pe care le reprezintă nu rezultă din analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea acestor agenţii, a declarat, luni, Florin Jianu,.

Decizii emise de Comisia Europeană pentru România.

Mici mici Investiții companii

în domeniul ajutorului de stat. - Ajutor de stat N 2/ – România - Harta ajutoarelor regionale. EIB extinde sprijinul pentru IMM- uri, întreprinderi cu capitalizare.

Banca Europeană pentru Investiţii ( European Investment Bank - EIB) acordă BCR Leasing un împrumut de 15 milioane Euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii ( IMM), a întreprinderilor cu capitalizare medie şi a entităţilor publice din Romania care implementează proiecte în industrie, servicii şi.